Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Zilvervisjes in uw badkamer? Zo komt u ervan af!

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Zilvervisjes in uw badkamer bestrijden

Heeft u last van zilvervisjes in uw badkamer? Zilvervisjes en papiervisjes komen veel in woningen voor. Een zilvervisje doet doorgaans weinig kwaad, hoewel een papiervisje daarentegen veel schade in uw woning kan veroorzaken. Zilvervisjes en papiervisjes zijn glanzend van uiterlijk en kruipen over de vloeren en muren in uw woning. De twee insecten lijken op elkaar, hoewel beide een andere voorkeur voor temperatuur en vochtigheid hebben. Een papiervisje kan veel schade toebrengen aan warme, geïsoleerde woningen. Heeft u echter zilvervisjes in huis? Dan duidt dit op de aanwezigheid van vochtige plekken.

Een vochtige omgeving

Zilvervisjes zijn het meest in badkamers te zien. Dit komt doordat deze insecten van een vochtige omgeving houden. Er zijn doorgaans schimmels aanwezig in spleten en kieren, op de muren of onder de stortbak. Deze schimmels worden opgegeten door zilvervisjes, waardoor de insecten in leven kunnen blijven.

De effectiviteit van hygi├źne

U denkt wellicht dat het helpt om uw badkamer beter te reinigen, zodat de zilvervisjes wegblijven. Dit is echter geen effectieve maatregel. De zilvervisjes bevinden zich doorgaans tussen de muren, in uw boeken of andere beschermde plaatsen. Brengt u de luchtvochtigheid omlaag, door bijvoorbeeld het plaatsen van ventilatie of vochtvreters, dan zal uw woning ook minder aantrekkelijk voor zilvervisjes worden.

Oorzaak van zilvervisjes in uw woning

Voordat wij u meer vertellen over oplossingen tegen zilvervisjes, vertellen wij u eerst meer over de oorzaken van zilvervisjes in uw woning. Een van de belangrijkste redenen dat zilvervisjes in uw badkamer of woning aanwezig zijn, is het gebruik van laminaat/parket met platte plinten. Deze plinten sluiten namelijk niet nauw aan op de muur. De vaak loslatende plakstrip zorgt ervoor dat de plinten minder goed op het laminaat liggen. Zo ontstaat een fijne verblijfplaats voor zilvervisjes waar zij zich ook kunnen voortplanten. Een andere oorzaak is een teveel aan vocht in uw woning, waar de zilvervisjes op afkomen. Heeft u veel kieren en scheuren in uw tegels of naden? Ook dit is zijn ideale nestplekken voor zilvervisjes.

Voorkomen van zilvervisjes

U wilt zilvervisjes uiteraard het liefst voorkomen. Zowel in uw badkamer als in uw gehele woning. Hoe doet u dit? Allereerst dient u voor een 100% afdichting met staande plinten te zorgen. Zo haalt u een belangrijke nestplek van de zilvervisjes weg, waardoor zij zich niet zullen voortplanten in uw plinten. Zorg ook voor badkamerventilatie. Dit zorgt ervoor dat de ruimte minder vochtig wordt en hiermee ook minder uitnodigend is voor zilvervisjes. Plaats ook vochtvreters, zodat eventueel vocht verdwijnt en zilvervisjes hier niet op afkomen. Heeft u kieren in uw plafonds in de badkamer of in uw woning? Kit deze dan af met een speciale voegkit. Hiermee sluit u eveneens een nestplek voor zilvervisjes af. Zorg er als laatste voor dat u schimmels voorkomt en, indien aanwezig, verwijdert. Schimmels zijn een natuurlijke voedselbron voor zilvervisjes.

Hulp nodig? Schakel onze ongediertebestrijder in!

Wenst u gespecialiseerde hulp bij het bestrijden van de zilvervisjes in uw woning? Of wenst u de beste preventieve maatregelen te laten toepassen? Schakel dan snel een ongediertebestrijder van Stopplaagdieren.nl in! Wij hebben alle kennis en kunde in huis voor de bestrijding van allerlei soorten ongedierte en kunnen ook uw zilvervisjes effectief bestrijden. Hierbij maken wij gebruik van de beste middelen. Met onze bestrijding weet u zeker dat u straks van de zilvervisjes in uw badkamer of algehele woning verlost bent. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en komen indien nodig snel de zilvervisjes in uw woning bestrijden.

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg