Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Hoe een rattenplaag bestrijden?

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Voorkom een rattenplaag

Ratten, ineens zijn ze daar! Ze kloppen of bellen niet aan en ze vragen al helemaal geen toestemming om binnen te komen. Met andere woorden: in de lijst met plaagdieren staan ratten op nummer 1. We vinden ratten maar vieze dieren. En dat zijn het ook, want deze knaagdieren veroorzaken flinke schade en verspreiden zelfs ziektes. Heeft u ze bij u thuis gesignaleerd? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk af van die ongenode gasten. Het beste is om dan een specialist van Stopplaagdieren.nl te laten komen voor het bestrijden of voorkomen van een rattenplaag. Denkt u dat u ze zelf de baas kunt? Dan geven we u hier enkele bestrijdingstips.

Zelf ratten bestrijden

Voor het bestrijden van ratten zijn diverse methodes. Maar uiteindelijk komt u altijd uit op rattenvallen en rattengif. En daarmee staat u meteen voor een grote uitdaging als u weet dat ratten zich niet graag laten vangen! Bovendien zien mensen vaak bepaalde plekken over het hoofd waardoor de rattenplaag vanzelf weer groter wordt. Professionele rattenbestrijders weten precies waar ratten zitten en kennen hun looproutes. Het advies blijft dus toch om hiervoor professionals in te schakelen. Als u toch zelf aan de slag wilt gaan, kunt u deze tips gebruiken.

Rattenvallen

Voor het vangen van ratten zijn er inloopvallen, klapvallen en elektronische vallen. Bij de ene val blijft de rat leven en zet u hem uit, bij de andere is de rat direct dood of gaat hij later dood door gif. Let altijd op de looproute van de rat: hij zal de eerste dagen de dingen ontwijken die u neerzet, dus ook de vallen. Na een paar dagen worden ze nieuwsgierig en gaan ze op onderzoek uit. Kies zelf voor de val waarmee u het beste uit de voeten kunt.

Rattenvallen gecombineerd met rattengif

Vaak wordt geadviseerd rattenvallen te combineren met rattengif. Het is beter om dit niet zelf te doen. Professionele rattenvangers combineren ook rattenvallen met rattengif. Dit doen ze om de plaag een zeker halt toe te roepen. Zij weten daarnaast ook welk gif het beste is en hoe het gif veilig ingezet wordt. U wilt er natuurlijk niet zelf de dupe van worden!

Gebruik van rattengif

Bij een heuse rattenplaag zijn rattenvallen niet de oplossing. Ratten opereren in grote groepen en brengen in hoog tempo veel nakomelingen voort. Om een rattenplaag uit te roeien heeft u een kleine 2.000 vallen nodig. Het gebruik van gif werkt bij een rattenplaag dan beter.

Niet zelf terugplagen, maar een professional inschakelen

Zoals we eerder al adviseerden: ga de ratten niet zelf terugplagen met rattengif, maar laat dit over aan de professionele ongediertebestrijder. Die weet hoe hij veilig met rattengif om moet gaan en hoe hij ratten effectief moet bestrijden. Door ratten effectief te verwijderen, is de kans op terugkeer minimaal en bent u definitief van de rattenplaag verlost.

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg