Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Ongediertebestrijding als laatste redmiddel

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

3 Tips om ongedierte te voorkomen

Ongedierte in uw huis heeft nare gevolgen. Of het nu gaat over fruitvliegjes, rattenkeutels of hinderlijke geurtjes in uw huis. U bent ongedierte liever kwijt dan rijk, als er eenmaal plaagdieren in uw huis aanwezig zijn dan is het helaas vaak lastig om hier weer vanaf te komen. Muizen planten zich bijvoorbeeld erg snel voort en binnen de kortste keren heeft u tientallen muizen in huis. Hetzelfde geld voor vlooien, kakkerlakken en ratten. Het gevoel om in uw huis omgeven te worden door plaagdieren is erg onprettig. Wij van stopplaagdieren.nl helpen u natuurlijk graag. Voorkomen is echter beter dan genezen. Met deze drie tips voorkomt u ongedierte in uw woning.

Tip 1: Houdt uw woning goed schoon

Ongedierte is over het algemeen gek op afval. Muizen en ratten komen af op etensresten en fruitvliegjes verzamelen zich graag bij fruit. Wanneer ongedierte in de gaten heeft dat er eten te halen is zijn ze moeilijk meer weg te krijgen. Door de afwas op te ruimen en het aanrecht goed schoon te houden, kan het ongedierte niet bij uw eten. Etensresten kunt u het best in afgesloten bakken bewaren, zodat er geen ongedierte bij kan. Zo voorkomt u bijvoorbeeld mieren op uw aanrecht. Daarnaast is het goed om regelmatig te stofzuigen. Muizen en ratten verstoppen zich namelijk graag in donkere, stoffige hoekjes.

Tip 2: Dicht naden en kieren, maar ventileer uw huis goed

Via de kleinste gaatjes kunnen plaagdieren uw huis binnendringen. Wist u dat muizen zichzelf door een gaatje van 0,4 cm kunnen wurmen? Door het plaatsen van horren voor ramen en deuren kunt u uw huis afdichten terwijl u uw woning toch goed ventileert. U verbetert de ventilatie in uw woning door deze koel en droog te houden. Plaagdieren houden namelijk van vochtige, warme ruimtes om zich in te nestelen. Een luchtvochtigheid van onder de 50% voorkomt plaagdieren.

Tip 3: Reinig regelmatig het meubilair van uw huisdieren

Plaagdieren verzamelen zichzelf dikwijls in de buurt van honden of katten. In de hoes van uw honden- of kattenmand kunnen zich vlooien of andere insecten verzamelen. Daarnaast komt ongedierte af op de etensresten die in de voerbak van uw hond of kat blijven liggen, of op het water dat stil blijft staan in de drinkbak. Kies voor een huisdierenmand met afneembare hoes en was die regelmatig op minimaal 60 graden. Was ook de voerbakken van uw huisdier regelmatig uit, zodat zich daar geen ongedierte kan verzamelen.

Toch ongedierte in huis?

Heeft u toch last van plaagdieren? Wij weten hoe vervelend dit is en helpen u graag uit de brand. Stopplaagdieren.nl ruimt plaagdieren op een milieuvriendelijke manier uit de weg. Neem vrijblijvend telefonisch contact op: 085‒1300752 of vraag een offerte aan via het formulier op onze website.

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg