Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Wespen bestrijden? Wij vertellen hoe

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Wespen bestrijden in huis en/of tuin

Vliegen er wespen in huis rond of ziet u vele wespen in uw tuin vliegen? En kunt u hierdoor niet meer ongestoord genieten in en rondom uw woning? Wellicht is er dan sprake van een wespennest. Indien u van de wespen af wilt, kunt u ervoor kiezen deze zelf te bestrijden. Dit is echter een gevaarlijke klus, waar u wel de nodige kennis voor in huis moet hebben. In dit blog van Stopplaagdieren.nl vertellen wij u hoe u de wespen zo effectief mogelijk kunt bestrijden.

Het wespennest traceren

Voordat u de wespen kunt bestrijden, is het noodzakelijk om eerst het wespennest te vinden. Dit nest is kegelvormig en grijs van kleur. Indien u in het voorjaar het nest ontdekt, is dit vaak nog niet groot. In het latere seizoen kunnen er al vele wespen in het nest zitten. Om het wespennest te traceren, kunt u het beste in de gaten houden waar de wespen naartoe vliegen. Indien u voortdurend wespen richting hetzelfde punt ziet vliegen, is de kans groot dat u de opening van het nest gevonden heeft. Heeft u het nest gevonden, dan is het afhankelijk van de locatie en de grootte van het nest of dit goed te bestrijden is. Indien het nest erg groot is, kunt u het beste onze professionele ongediertebestrijder laten langskomen.

Zelf het wespennest bestrijden

Wilt u starten met het zelf bestrijden van het wespennest? Zorg er dan allereerst voor dat u beschermende kleding aan heeft. Denk aan een speciaal wespenpak. Al uw lichaamsdelen dienen beschermd te worden, want de wesp steekt makkelijk door een spijkerbroek of trui heen. Wacht met de bestrijding tot het avond is en ze in hun nest zitten. Zorg dan ook dat er geen anderen bij de bestrijding aanwezig zijn. Gaat de bestrijding niet goed, dan zullen de wespen agressief worden en uit het wespennest vliegen. Het bestrijdingsmiddel dient rechtstreeks op het nest aangebracht te worden. U moet dan zeer dichtbij het wespennest staan. Spuit of gooi het middel in de invliegopening van het wespennest en zie hoe snel u van het wespennest af bent.

Een professional inschakelen

Heeft u geprobeerd het wespennest te bestrijden, maar is u dit niet gelukt? Of durft u het sowieso niet aan het wespennest zelf te bestrijden? Zet dan een professionele ongediertebestrijder van Stopplaagdieren.nl in! Wij zorgen ervoor dat het wespennest effectief en voorgoed bestreden is. Neem contact op voor meer informatie omtrent onze werkwijze en schakel ons direct in.

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg