Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Tips om een muizenplaag te voorkomen

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer het buiten weer kouder begint te worden, zoeken veel mensen de warmte van hun comfortabele huis op. Echter zijn het niet alleen mensen die naar binnen trekken, ook muizen gaan op zoek naar knusse plekjes om lekker op te warmen. Een woonhuis of bedrijfspand is dan natuurlijk ideaal. Wij snappen heel goed dat u dit wilt voorkomen. Daarom geven we in dit blog een aantal handige tips om muizen in huis te voorkomen.

Gaatjes en kieren dichten

Wist u dat muizen al door een gaatje van 5 tot 7 millimeter naar binnen kunnen glippen? Dit is ontzettend klein. Als er een potlood doorheen past, dan past een muis er ook door. Bovendien zijn muizen ontzettend goede klimmers. Zij kunnen zo tegen een ruwe muur, langs een dunne draad of via een grote plant omhoog klimmen. Daarom is het belangrijk om alle gaten en kieren van uw woning goed te dichten. Bij de bouwmarkt kunt u producten als deurborstels en gaas kopen. Hiermee kunt u de gaten en kieren gemakkelijk zelf dichten.

Ruim etensresten goed op

Muizen gaan niet alleen op zoek naar warmte, zij lusten ook wel een lekker hapje. Zorg er daarom voor dat u etensresten goed opbergt, en dat u nergens broodkruimels laat liggen. Bewaar voedsel in dozen van metaal, glas of stevig plastic wanneer u muizen wilt voorkomen. Zij bijten immers zo door een dun plastic zakje heen.

Laat voedsel van huisdieren niet staan

Laat ook het voer van uw huisdieren niet te lang staan. Dit lusten muizen namelijk ook graag. Pak het meteen weg als uw huisdier klaar is met eten. Vooral vogel- en kippenvoer is voor muizen een echte lekkernij. Overigens is een kat in huis vaak wel een effectieve manier om muizen te voorkomen. Zelfs wanneer de kat liever languit op de bank ligt dan actief gaat jagen. Muizen houden namelijk niet van de geur van katten.

Zorg voor een nette tuin

Muizen komen van buiten. Dat is natuurlijk nogal logisch. Houdt daarom ook uw tuin netjes. Laat afval niet te lang buiten staan. Nu het kouder wordt voeren veel mensen ook vogels. Hierbij moet u rekening houden met het feit dat u dan eigenlijk ook de muizen voert. Strooi daarom minimaal voedsel buiten, zodat het ook echt door de vogels opgegeten wordt. Houdt ook de beplanting van uw tuin goed bij. Planten en struiken vormen de perfecte verstopplek voor muizen. En dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ze de plant verruilen voor uw interieur.

Schakel de professional in

Zijn onze tips te laat gekomen en heeft u al last van muizen in huis? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen om ze te bestrijden. Dit doen wij snel en efficiƫnt zonder hierbij giftige middelen te gebruiken. Vraag gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan door het contactformulier hier op de site in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 085-1300752 of via de mail, info@stopplaagdieren.nl. Wij hopen u in ieder geval genoeg tips gegeven te hebben om muizen in uw huis te voorkomen!

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg