Help, ik heb vlooien in mijn woning!
Heeft u katten of honden? Soms kan het zijn dat uw huisdier in aanraking komt met soortgenoten die vlooien hebben. Het kan ook zijn dat uw dier over een plek rolt waar vlooieneitjes liggen. U kunt ze zelf ook meenemen als u alleen een wandeling maakt en over vlooieneitjes loopt. Hoe dan ook: u heeft vlooien in huis. Wat zijn de gevolgen hiervan? En hoe kunt u deze het beste bestrijden? Dat vertellen wij u in dit blog!
Hoe herkent u vlooien?
Vlooien zijn niet gemakkelijk met het blote oog waar te nemen. Allereerst: vlooien vliegen niet, maar ze kruipen of springen. Krabt uw huisdier zichzelf meer dan normaal? Kam de vacht dan uit met een speciale vlooienkam. Indien u hier vele zwarte puntjes op ziet, kunnen dit uitwerpselen van de vlooien zijn. Een professional ziet direct of uw huisdier te maken heeft met vlooien of niet.
Wat zijn de gevolgen van vlooien
Vlooien leven van bloed en kunnen uw huisdier daarom bijten. Maar ook u kunt door een vlo gebeten worden. Dit veroorzaakt jeuk en soms zelfs huiduitslag. Dit is het geval wanneer u allergisch bent voor het speeksel van de vlo. Zo ontstaan er niet alleen jeukende bulten, maar ook grote rode vlekken. Is dit bij u aan de orde? Ga dan naar uw huisarts. Wanneer uw huisdieren te lang met vlooien blijven rondlopen, kan er bloedarmoede ontstaan, doordat de vlo het bloed uit uw huisdier zuigt. Behandel uw huisdier dan ook met een speciaal middel tegen vlooien en ga eventueel naar de dierenarts.
Hoe kunt u vlooien bestrijden?
Jeuk door een vlooienbeet is onprettig. En helaas is het niet mogelijk om vlooien in uw huis geheel te voorkomen. Maar het is wel mogelijk om de vlooien te bestrijden. Hoe doet u dat? U kunt enkele vlooien in huis zelf proberen te verdelgen, maar bij een ware vlooienplaag bieden de gangbare middelen geen uitkomst meer. Het is sowieso van belang om uw hond of kat (preventief) te behandelen met een goed vlooienmiddel. Anders blijft u last blijft hebben van de vlooien. Heeft u te maken met een vlooienplaag of denkt u hiermee te maken te hebben? Zet dan een ongediertebestrijder in. Alleen dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk van de vlooien verlost bent. En dat ook definitief. De ongediertebestrijder pakt de vlooien met speciale middelen aan en adviseert u over het tegengaan van een nieuwe vlooienplaag. Wilt u meer informatie over het bestrijden van vlooien? Neem dan contact op met Stopplaagdieren, een professionele ongediertebestrijder!