Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Tips om houtworm te herkennen en te voorkomen

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Voorkomen is beter dan genezen

Het is absoluut geen pretje om houtworm aan te treffen in uw woning of bedrijfspand. Deze nare plaagdieren richten veel schade aan en dat kan flink in de kosten gaan lopen. Maar hoe herkent u of er houtworm aanwezig is? En belangrijker: hoe voorkomt u dit? Wij van Stopplaagdieren.nl helpen u natuurlijk graag van uw houtworm af, maar voorkomen is beter dan genezen! Lees dit blog voor onze tips.

Hoe herkent u houtworm?

Houtworm herkent u aan de kleine gaatjes in een houten oppervlak. Wist u dat de gaatjes die u in het hout ziet niet worden gemaakt door de houtwormkever maar door de houtworm larve? De houtwormkever legt namelijk eitjes in het hout waar de larven uit komen. De larven eten zich een weg door het hout. Het duurt tussen de drie en vijf jaar voor de larven volgroeid zijn en zich ontpoppen tot houtwormkevers. Op dat moment kruipen ze uit het hout en zo komen er gaatjes.

Houtworm voorkomen

Helaas wordt de houtworm in sommige gevallen pas te laat ontdekt en dan moet het aangetaste hout meestal worden vervangen. Soms moeten zelfs hele draagconstructies van een pand worden vernieuwd. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van methoden om houtworm te voorkomen, en hoeft het bij u dus niet zover te komen. Hoe voorkomt u houtworm dan? Wij vertellen het u graag!

  • Kies voor behandeld hout. Houtworm houdt daar namelijk helemaal niet van. Geef het hout dat u in uw woning gaat gebruiken dus eerst een behandeling, zo beschermt u het hout ook tegen rotte plekken.
  • Laat uw woning preventief behandelen door Stopplaagdieren.nl. Wij bezitten de juiste materialen en vergunningen om u te helpen met het voorkomen dat u in uw pand last krijgt van houtworm.
  • Houtworm kan geen temperaturen verdragen van boven de 55 graden. Kleinere aangetaste voorwerpen kunt u langzaam verhitten in een oven om de houtworm uit te roeien. Verhit het hout niet te snel, anders gaat het barsten.
  • Hout en takken met kleine gaatjes er in die u buiten heeft gevonden kunt u beter niet mee naar huis nemen.

Toch last van houtworm? Bel Stopplaagdieren.nl!

Heeft u al last van houtworm? Dan komen deze tips helaas te laat voor u. Wij van Stopplaagdieren.nl helpen u graag veilig en snel van uw houtworm af. Wij staan zeven dagen per week voor u klaar, bel ons op: 085-1300752 of vraag eenvoudig een offerte aan via het formulier hier op onze website. Heeft u nog vragen? Mail dan: info@stopplaagdieren.nl. Wij van Stopplaagdieren.nl helpen u graag met de bestrijding van de houtworm in uw pand.

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg