Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Last van mieren? Lees hier wat u eraan kunt doen!

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Mieren in uw woning

Mieren zijn nuttige insecten, omdat zij kleine insecten opeten die schadelijk voor ons kunnen zijn. Echter kan het zeer vervelend zijn om mieren in uw woning te hebben en u zelfs tot wanhoop drijven, wanneer u deze op allerlei verpakkingen en etenswaren aantreft. Soms kan het aantal mieren dusdanig zijn, dat er sprake is van een ware plaag. Hoe komt u gemakkelijk van de ongewenste mieren af? In dit blog van Stopplaagdieren.nl vertellen wij u hier graag meer over!

De gevolgen van mieren in uw woning

Mieren zijn steevast op zoek naar voedsel, dat zij vaak in keukenkastjes vinden. Wanneer u drank morst en dit laat liggen of uw voedselresten niet opruimt, weten mieren al gauw hun weg hier naartoe te vinden. Wanneer de mieren uw voedsel eten, kunnen uw etenswaren besmet worden met bacteriƫn. Dit kan gevaarlijke gevolgen hebben voor uw gezondheid.
Daarom is het verstandig het mierennest in uw woning zo snel mogelijk op te sporen. Een mierennest kan zeker nog andere gevaarlijke gevolgen hebben. Het kan maar zo zijn dat de mieren tunnels onder de grond graven en uw terras verzakt. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor u en de aldaar aanwezige personen. Ook kunnen ondernemers vervelende gevolgen ondervinden van aanwezige mieren. Klanten kunnen hierdoor wegblijven en het bedrijf kan reputatieschade oplopen.

Hoe herkent u een mierenplaag?

Wanneer u veel levende mieren in huis aantreft, kan het zijn dat er sprake is van een plaag. Enkele mieren vormen nog geen plaag, maar wanneer uw vloeren zwart zien van de mieren, heeft u zeker te maken met een plaag. Allereerst is het zaak te kijken of u veel looppaden van mieren ziet. Indien meerdere mieren dezelfde route nemen in uw woning, kunt u wel stellen dat er sprake is van een mierenplaag. Ook kan het zijn dat u verscheidene hoopjes aarde aantreft op de grond buiten de woning. Het kan zijn dat de mieren een nest onder uw tegels hebben gebouwd, waardoor zij uiteindelijk ook in uw woning op zoek zullen gaan naar voedsel.

Hoe kunt u zelf de mieren bestrijden?

Het eerste wat u uzelf wellicht afvraagt is: hoe kan ik de mieren zelf bestrijden? Allereerst raden wij u aan te onderzoeken waar de mieren lopen en deze paden en ingangen naar het nest te behandelen met mierengif. Dit is in een spuitbus verkrijgbaar. Indien de spuitbus niet werkt, kunt u ook nog mierenpoeder gebruiken. Ook een mierenlokdoos wordt veel gebruikt. Wilt u liever kiezen voor een milieuvriendelijke aanpak? U kunt ervoor kiezen een omgekeerde bloempot met aarde op het mierennest te zetten. De mieren zullen hier een nest in gaan bouwen. Indien dit het geval is, kunt u de pot weghalen en geheel in de biobak legen. Kokend water is eveneens een optie. Gooi deze in het mierennest. Let er wel op dat dit minder effectief werkt, omdat de koningin meestal diep onder de grond leeft. Aaltjes zijn tevens zeer geschikt om mieren mee te verjagen.

De meest effectieve optie? Zet Stopplaagdieren in!

Kiest u liever voor een de meest effectieve optie? Kies er dan voor om een ongediertebestrijder van Stopplaagdieren.nl in te zetten! Wij sporen zorgvuldig het mierennest op en verwijderen deze op een milieuvriendelijke doch effectieve wijze. Nadien zullen de mieren niet gauw meer verschijnen. Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak!

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg