Stop Plaagdieren
Binnen 24 uur geholpen
085 1300752
Bel direct 085 1300752

Last van houtworm? Ontdek de ideale oplossing

U belt direct hulp
Gratis inspectie
Pin & contant incl. factuur
Probleem opgelost incl. nazorg

Een houtworm ontdekt?

Denkt u dat u te maken heeft met houtworm of heeft u zojuist houtworm ontdekt in uw huis of bedrijf? Dan is het belangrijkste wat u kunt doen ervoor zorgen dat dit probleem zich niet verergert of zelfs verspreidt. In dit blog van Stopplaagdieren.nl leest u meer over hoe schade door houtworm zich ontwikkelt en vertellen wij u hoe u houtworm het beste aan kunt pakken.

Schade door houtworm

Wellicht denkt u dat de houtworm zelf de schade aan uw woning of pand veroorzaakt. Echter zijn de larven de overlastveroorzakers. Wanneer de houtworm eitjes in het hout legt, komen deze daar ook uit. De larve voedt zich met hout, waardoor deze groeit en meer hout nodig heeft om zich te voeden. De houten constructie van het gebouw verzakt steeds meer. Dit kan wel eens een draagconstructie zijn, waarbij u zich van geen enkel gevaar bewust bent. Omdat de larven zich diep in het hout bevinden, kan het lang duren voordat het probleem aan het licht komt. Heeft u op dit moment een houtworm in uw constructie gezien? Dan is het noodzaak direct actie te ondernemen. U kunt houtworm ook herkennen door cirkelvormige gaatjes in uw hout. Soms kan het zijn dat u hoopjes zaagsel onder uw houten constructie ziet. Indien er kevers door uw huis lopen, is het geregeld zo dat deze op zoek zijn naar een plek om hun eitjes te leggen. Ook dan weet u vaak al hoe laat het is.

Houtworm bestrijden

Wanneer u wenst houtworm te bestrijden, is het vooraf belangrijk om eerst aan preventie te denken. Is de houtworm eenmaal in uw constructie aanwezig, dan is het zeer lastig deze zelf te bestrijden. Bij preventie kunt u denken aan het doden van de kevers die u in huis ziet lopen of uw houtwerk insmeren met petroleum, zodat hier geen eitjes in gelegd worden. Ook zijn er volop chemische middelen verkrijgbaar, hoewel deze lang niet zo krachtig zijn. De beste optie is het inzetten van een professionele ongediertebestrijder zoals Stop Plaagdieren. De houtworm wordt snel en vakkundig opgespoord, waarop deze voorgoed bestreden wordt. Ook krijgt u volop informatie over preventiemogelijkheden. Vermoedt u houtworm in uw constructie te hebben? Twijfel dan niet langer en zet Stop Plaagdieren vandaag nog in voor een effectieve bestrijding!

  • Geen voorrijkosten*
  • Contant/pin met bon
  • Wordt meteen actie ondernomen
  • Nazorg is onze zorg